Dajem ostavku ako ne usvoje zakone

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je večeras da, ukoliko Skupština Srbije ne usvoji Zakon o radu i prateći paket zakona, on više neće biti ministar.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.01.2014.

18:40

Default images

"Da ne mislim da reforme mogu da prođu ne bih bio na mestu na kom se sada nalazim. Tu sam zato što mislim da zakoni mogu proći, u protivnom više neću biti ministar", rekao je Radulović za Radio-televiziju Vojvodine.

Na pitanje da li to znači da će podneti ostavku, Radulović je ponovio: "Ako reforme ne mogu da se sprovode, ja više neću biti ministar".

Radulović je kazao da je njegova namera da se spreči ponovljanje "slučaja kakav je onaj u Vršačkim vinogradima" i dodao da je to moguće jedino ako sistem funkcioniše.

"To je moguće jedino ako se naprave strukturne promene. Da li ima političke volje za to videćemo onog trenutka kada budemo znali da li će zakoni biti usvojen", rekao je Radulović.

Dodao je da očekuje da će zakoni biti usvojeni, a ako se to ne desi, biće to "znak da ne postoji dobra volja za reformama u Srbiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

234 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: