Prekinut proces privatizacije PTK

Kosovske vlasti su odlučile da prekinu proces privatizacije Pošte i Telekoma Kosova (PTK), izjavio je ministar ekonomskog razvoja Kosova Fadilj Ismajlji.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 31.12.2013.

17:30

Default images

Ismajlji je rekao da je odluku o prekidu privatizacije donela međuministarska komisija koja je uzela u obzir stavove poslanika Skupštine Kosova.

"Konačna preporuka savetnika transakcije je bio da se proces posle 30. decembra ne može dalje nastaviti, što je utvrđeno i u dokumentima, a mi smo bili prinuđeni da delujemo u skladu sa obavezujućim dokumentima", rekao je Ismajlji novinarima.

Odluka nadležne komisije o prekidu procesa privatizacije je danas predata Vladi Kosova.

Skupština Kosova ranije nije mogla da razmotri izveštaj međuministarske komisije o privatizaciji PTK, jer su poslanici opozicije napustili zasedanje, te nije bilo kvoruma.

Javne kritike načina privatizacije PTK zbog nedovoljne transparentnosti, kao i pismo predsednika Skupštine Kosova Jakupa Krasnićija kompanijama koje su učestvovale u procesu privatizacije, uticali su da Vlada Kosova zatraži od Skupštine da još jednom razmotri izveštaj o privatizaciji te kompanije.

Jedan broj poslanika iz opozicionih stranaka kojima su se pridružili i pojedini poslanici vladajuće koalicije, zatražio je osnivanje istražne komisije za procenu procesa privatizacije PTK.

Predsednik Skupštne Krasnići je i javno, i u raspravama u Skupštini, bio protiv privatizacije PTK. Opozicija je u dva navrata zatražila skupštinsku raspravu o privatizaciji kompanije, ali je oba puta ostala u manjini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: