Prekinut proces privatizacije PTK

Priština -- Kosovske vlasti su odlučile da prekinu proces privatizacije Pošte i Telekoma Kosova (PTK), izjavio je ministar ekonomskog razvoja Kosova Fadilj Ismajlji.

Izvor: Beta
Podeli

Ismajlji je rekao da je odluku o prekidu privatizacije donela međuministarska komisija koja je uzela u obzir stavove poslanika Skupštine Kosova.

"Konačna preporuka savetnika transakcije je bio da se proces posle 30. decembra ne može dalje nastaviti, što je utvrđeno i u dokumentima, a mi smo bili prinuđeni da delujemo u skladu sa obavezujućim dokumentima", rekao je Ismajlji novinarima.

Odluka nadležne komisije o prekidu procesa privatizacije je danas predata Vladi Kosova.

Skupština Kosova ranije nije mogla da razmotri izveštaj međuministarske komisije o privatizaciji PTK, jer su poslanici opozicije napustili zasedanje, te nije bilo kvoruma.

Javne kritike načina privatizacije PTK zbog nedovoljne transparentnosti, kao i pismo predsednika Skupštine Kosova Jakupa Krasnićija kompanijama koje su učestvovale u procesu privatizacije, uticali su da Vlada Kosova zatraži od Skupštine da još jednom razmotri izveštaj o privatizaciji te kompanije.

Jedan broj poslanika iz opozicionih stranaka kojima su se pridružili i pojedini poslanici vladajuće koalicije, zatražio je osnivanje istražne komisije za procenu procesa privatizacije PTK.

Predsednik Skupštne Krasnići je i javno, i u raspravama u Skupštini, bio protiv privatizacije PTK. Opozicija je u dva navrata zatražila skupštinsku raspravu o privatizaciji kompanije, ali je oba puta ostala u manjini.

Srbija

Ko će dobiti 13. platu?

Beograd -- Svega 10% zaposlenih će se obradovati jednoj plati više, dok je čak 85% njih sigurno da bonusa ili 13. plate – neće biti, pokazuje anketa poslovi.infostud.com.

Srbija utorak 31.12. 17:14 Komentara: 7

Dinar u 2014. ulazi oslabljen

Beograd -- Kurs dinara će u Novu godinu ući oslabljen za 0,1 odsto prema evru ili 11 para, jer će njegova srednja vrednost u petak, 3. januara, iznositi 114,7559 za evro.

Srbija utorak 31.12. 17:02 Komentara: 1
strana 1 od 419 idi na stranu