Vlada uplatila Železnicama 9 mil €

Vlada Srbije uplatila je Železnici Srbije 9 miliona evra za učešća od 15 odsto od sredstava predviđenih iz ruskog kredita za modernizaciju pruge Beograd-Pančevo

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 31.12.2013.

14:00

Default images

Kako se navodi, taj novac će biti uplaćena kompaniji RŽD internešel, koja je u ime Ruskih državnih železnica zadužena za realizaciju kredita od 800 miliona dolara za modernizaciju železnice u Srbiji.

"Na taj način praktično su stvoreni svi potrebni uslovi da modernizacija pruge Pančevački most - Pančevo Glavna započne", izjavio je generalni direktor Železnice Srbije Dragoljub Simonović.

Rekonstrukcija, izgradnja i modernizacija drugog železničkog koloseka na deonici Pančevački most-Pančevo glavna stanica, prvi je projekat iz ruskog kredita koji će početi da se realizuje 2014. godine.

Vrednost posla je 69 miliona evra, od čega 60 miliona evra iz ruskog kredita, a devet miliona evra, odnosno 15 odsto vrednosti kredita, obezbeđuje država Srbija.

Pruga Pančevački most-Pančevo Glavna stanica dugačka je 15 kilometara. Posle modernizacije i elektrifikacije biće povećana propusna moć pruge, a moguća brzina vozova će dostići 120 kilometara na sat.

Građevinska dozvola je izdata 3. oktobra, te je obezbeđivanjem 15 odsto učešća u finansiranju omogućen početak radova za koje ruski partneri već biraju izvođača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: