Krstić: MMF dolazi u februaru

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je da će sredinom februara naredne godine u Srbiju doći zvanična misija MMF-a povodom pregovora o novom aranžmanu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.12.2013.

19:55

Default images

Odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije, Krstić je istakao da je to za Srbiju nemali pomak imajući u vidu raniji raskid aranžmana i prilično ozbiljne nesuglasica sa srpskim vlastima početkom 2013. oko procene budžetskog deficita.

On je naglasio da je za Srbiju takav aranžman značajan jer bi zemlja time učinila još jedan korak u vraćanju krediibilteta na međunarodnm finansijskim tržištima i pokazala da sve ono što vlada preduzima garantuje stabilnost i održivost makrofinansijskog i ekonomskog sistema.

"Taj aranžman nam nije potreban zbog novca, nivo deviznih rezervi je takav da se ne pregovara o zaduživanju kod MMF-a, već da dobijemo simbol, odnosno uverenje da je program reformi koje sprovodimo verodostojan", rekao je Krstić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: