KiM: Vulin otvorio fabriku košulja

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin otvorio je u Zubinom Potoku fabriku košulja "Javor".

Srbija

Izvor: B92

Subota, 30.11.2013.

14:29

Default images

Vulin je pri tom poručio da Vlada Srbije želi da obezbedi da Srbi na Kosovu i Metohiji mogu da žive od svog rada.

"Da je fabrika koja zapošljava 120 ljudi otvorena bilo gde u centralnoj Srbiji to bi bio veliki uspeh, a na Kosovu to je ravno pravom čudu", konstatovao je on izrazivši zahvalnost investitoru i lokalnoj samoupravi.

Vulin je ukazao da je postrojenje postojalo i ranije u Zubinom Potoku, ali da mu se nije poklanjalo dovoljno pažnje, i naglasio da je Srbija tu da brine i da omogući da život Srba na Kosovu teče normalno kako bi mogli da žive od svog rada.

On je rekao da ova fabrika neće biti poslednja investicija i da ima još planova, ne samo u Zubinom Potoku.

Vulin je objasnio da se, kada je obišao fabriku pre 20 dana, govorilo da je njeno otvaranje deo predizborne kampanje, ali je podvukao da to nema veze sa izborima, već sa Srbima i učešćem vlade Srbije u njihovom životu.

"Bez Vlade i prijatelja koji su se odazvali pozivu Vlade, ovo ne bi bilo moguće. Život Srba na Kosovu nemoguć je bez Vlade Srbije i tu smo da ostanemo i dalje radimo", naglasio je ministar.

On je poručio da je iskreno srećan što 120 porodica u Zubinom Potoku može da kaže da živi od svog rada i da, kako je dodao, ne može biti ponosniji zbog toga.

Novi gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović rekao je da fabrika ranije nije radila zbog nemara lokalnih vlasti i poručio da njeno otvaranje ne bi bilo moguće bez Vlade Srbije i zalaganja na "lokalu".

On je istakao da je ranije u fabrici radilo 240 žena u tri smene i da će ovih 120 trenutno zaposlenih raditi u dve smene.

Predsednik Upravnog odbora grupacije medjunarodnog investicionog fonda "A1" Slobodan Krunić ocenio je, upitan da kaže koliko je novca bilo potrebno za ovu investiciju, da su ulaganja zanemarljiva u odnosu na efekat.

"Uloženo je malo, a obezbedili smo da porodice mogu da žive od svog rada", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: