"Južni tok značajan za celu Evropu"

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je češtitke učesnicima i gostima zvanične ceremonije u Beogradu povodom početka gradnje deonice Južnog toka kroz Srbiju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.11.2013.

11:34

Default images

"Gradnja gasovoda će biti veliki doprinos poboljšanju međunarodne energetske sigurnosti", naveo je Putin, a prenela pres služba Kremlja.

To je veoma važan događaj ne samo za Srbiju već i balkanske zemlje, već i za čitav evropski kontinent, ocenio je Putin, a preneo Itar-tas.

Južni tok će, dnom Crnog mora, ujediniti ruske najveće prirodne deponije gasa sa najvećim tržištima jugoistočne Evrope, i osigurati pouzdano snabdevanje gorivom za evropske potrošače, bez rizika vezanih za tranzit. To će biti veliki doprinos međunarodnoj energetskoj sigurnosti.

Gradnja izuzetno velikog gasovoda kroz Srbiju, privući će velike investitore u Srbiju i region, doneti nove poslove, podstaći dalji socijalni i ekonomski razvoj, a Srbija će, širenjem i modernizacijom tranzitne gasne mreže postati evropski ključni energetski centar, ocenjuje Itar-tas.

Izgradnja Južnog toka kroz Srbiju počeće danas oko 16 časova, kada će predsednik Srbije Tomislav Nikolić dati nalog za početak zavarivanja prvog spoja gasovoda koje će biti obavljeno u Šajkašu. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: