Švajcarci u vrnjačkoj strugari

Ugovor o davanju u zakup Strugare u Novom Selu švajcarskoj firmi Seenergy Timber, koji će omogućiti ulaganja u strugaru, potpisan je u Vrnjačkoj Banji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.11.2013.

15:34

Default images

U kabinetu predsednika opštine Bobana Đurovića, ugovor koji je dobio podršku ambasade Švajcarske u Srbiji, potpisali su direktor švajcarske firme Aleks Svilar i Ivica Lazarević, direktor JP "Borjak", javnog preduzeća za gazdovanje zaštitom šumama, u okviru koga Strugara posluje.

Dovođenje inostranog partnera trebalo bi da omogući modernizaciju Strugare, kao i stvaranje ambijenta za otvaranje određenog broja novih radnih mesta tokom narednih deset godina, na koliko je ugovor i potpisan, rekao je đurović nakon potpisivanja ugovora.

On je ukazao da je do potpisivanja ovog dokumenta došlo zbog situacije koja je nepromenjena u Strugari poslednjih godina, a koja posluje u okviru javnog preduzeća za gazdovanje zaštitnim šumama "Borjak".

"Ovo je jedan od pokazatelja da su inosatrani investitori počeli da dolaze u Vrnjačku Banju i ja se nadam da će se ovakav trend nastaviti i u narednom periodu", rekao je Đurović, saopštio je kabinet predsednika opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: