Švajcarci u vrnjačkoj strugari

Vrnjačka Banja -- Ugovor o davanju u zakup Strugare u Novom Selu švajcarskoj firmi Seenergy Timber, koji će omogućiti ulaganja u strugaru, potpisan je u Vrnjačkoj Banji.

Izvor: Tanjug
Podeli

U kabinetu predsednika opštine Bobana Đurovića, ugovor koji je dobio podršku ambasade Švajcarske u Srbiji, potpisali su direktor švajcarske firme Aleks Svilar i Ivica Lazarević, direktor JP "Borjak", javnog preduzeća za gazdovanje zaštitom šumama, u okviru koga Strugara posluje.

Dovođenje inostranog partnera trebalo bi da omogući modernizaciju Strugare, kao i stvaranje ambijenta za otvaranje određenog broja novih radnih mesta tokom narednih deset godina, na koliko je ugovor i potpisan, rekao je đurović nakon potpisivanja ugovora.

On je ukazao da je do potpisivanja ovog dokumenta došlo zbog situacije koja je nepromenjena u Strugari poslednjih godina, a koja posluje u okviru javnog preduzeća za gazdovanje zaštitnim šumama "Borjak".

"Ovo je jedan od pokazatelja da su inosatrani investitori počeli da dolaze u Vrnjačku Banju i ja se nadam da će se ovakav trend nastaviti i u narednom periodu", rekao je Đurović, saopštio je kabinet predsednika opštine.

Srbija

strana 1 od 394 idi na stranu