U Srbiji se sve više putuje vozom

Beograd -- Železnice Srbije su ove godine prevezle više putnika i više robe od planiranog, kaže direktor tog javnog preduzeća Dragoljub Simonović.

Izvor: Tanjug
Podeli

Železnice su za 10 meseci ove godine prevezle nešto više od 15,1 milion putnika, što je povećanje od oko 10 odsto u odnosu na isti prošlogodišnju period i osam odsto iznad plana, izjavio je generalni direktor srpskih železnica Dragoljub Simonović.

U teretnom saobraćaju prevezeno je 8,55 miliona tona robe, što je za 8,9 odsto više nego u istom periodu lane i oko 1,5 odsto iznad plana za ovu godinu, rekao je Simonović.

Od prevoza putnika ostvaren je prihod od skoro 1,73 milijardi dinara, što je za skoro dva odsto više, saopštile su železnice.

Broj prevezenih putnika najviše je porastao u unutrašnjem putničkom saobraćaju, za više od 40 odsto u odnosu na prošlu godinu i plan.

To je rezultiralo povećanjem transportnih prihoda u unutrašnjem putničkom saobraćaju za trećinu u odnosu na plan i prošlu godinu.

U teretnom železničkom saobraćaju ostvaren je transportni prihod od 6,96 milijardi dinara (oko 61 milion evra), što je za 12,3 odsto više nego u istom periodu prošle godine i povećanje od oko jedan odsto u odnosu na plan za tekuću godinu.

U teretnom železničkom saobraćaju rast transportnih prihoda zabeležen je u unutrašnjem saobraćaju, izvozu robe i tranzitu.

Srbija

strana 1 od 394 idi na stranu