"Nisam političar, govorim istinu"

Ministar privrede Saša Radulović poručio je da sa istinom svi moraju da se suoče i da će on i dalje govoriti "onako kako misli da jeste".

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2013.

13:52

Default images

Upitan da prokomentariše sinoćnu izjavu vicepremijera Aleksandra Vučića koji je za Radulovića rekao da ponekad nema takta mada je najčešće u pravu, ministar je kratko odgovorio da on nije političar i poručio je da ne možemo više da izbegavamo istinu, da moramo sa njom da se suočimo, iako je ponekad "brutalna i teško je prihvatiti".

"Kada spoznate šta je istina, onda možete i da rešavate probleme", rekao je Radulović novinarima u Privrednoj komori Srbije.

"Deset godina ponavljamo priču kako će da nam bude bolje, da ćemo da se reformišemo, i ništa se ne dešava", kazao je Radulović, istakavši da konačno moramo da govorimo o pravim stvarima.

Neodgovornost u prethodnih 10 godina nas je koštala životnog standarda, rasta, zapošljavanja, a račune će plaćati naša deca, upozorio je Radulović.

Ministar je u intervjuu za današnje "Večernje novosti", poručio da njegovo ministarstvo više nikome neće poklanjati novac.

Danas su predstavljeni rezultati ankete Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji pokazuju da se poslovno okruženje u Srbiji neznatno poboljšalo ove godine, te da dugotrajne i skupe regulatorne procedure i dalje škode konkurentnosti preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

22 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: