"Privredi nisu koristili krediti"

Beograd -- Premijer Ivica Dačić kaže da je Srbija uzela veliku sumu kredita pretežno investicionog karaktera, od kojih se očekivalo da će podstaći javne radove u zemlji

Izvor: Tanjug
Podeli

Međutim, kako kaže, oni nisu doneli ni jedan odsto privrednog rasta, niti rast industrijske proizvodnje.

"Zašto? Zato što taj posao nisu radile naše firme, ili su ga radile po dampinškim cenama, da bi lakše dobile poslove", rekao je Dačić u Skupštini i dodao da od tog čitavog aranžmana, osim izgrađenih objekata i kredita koje moramo da otplaćujemo, domaća privreda nije imala nikakve koristi.

Odgovarajući na poslanička pitanja, Dačić je ocenio da "ekonomske mere vlade za oporavak privrede neće imati velikog uspeha ukoliko se budu bazirale samo na štednji", i ukazao da te mere treba da podstaknu i rast realnog sektora.

Kada je reč o privlačenju stranih investicija, Dačić smatra da njihov dolazak u Srbiju u većem obimu zavisi od političke stabilnosti i utiska koji Srbija ostavlja u međunarodnim poslovnim krugovima .

"Zato je za nas ključno pitanje pozicioniranje Srbije, imidž Srbije, da li Srbija predstavlja neki faktor ili ne u međunarodnim odnosima i, ako želite iskren odgovor, mislim da smo tek na početku jednog potpuno drugačijeg pozicioniranja od onog koje je bilo u proteklih nekoliko decenija", kazao je Dačić i dodao da vlada mora više da radi na podsticanju domaćih investicija.

Srbija

strana 1 od 364 idi na stranu