"Niče" akvapark u Trsteniku

Trstenik -- U Trsteniku je zvanično počela izgradnja akvaparka koji će moći da primi više od 4.000 posetilaca, a rok za završetak radova je polovina 2015.godine.

Izvor: Tanjug
Podeli

Prema rečima predsednika opštine Miroslava Aleksića, akvapark će se prostirati na površini od 2,5 hektara i imaće dosta sadržaja, između ostalog, i pet potpuno novih bazena za najmlađe, ali i sve ostale ljude koji vole ovakvu vrstu zabave.

Projekat će se najvećim delom finansirati iz budžetskih sredstava, posredstvom Ministarstva privrede, sa 55 miliona dinara.

"Srećan sam što smo uspeli da i u ovim teškim vremenima smognemo snage i uđemo u jedan ovako veliki projekat. Mi smo još početkom godine konkurisali jer smo na vreme pripremili dokumentaciju, i odobreno nam je 55 miliona dinara iz Ministarstva privrede, sektora za turizam", rekao je Aleksić, precizirajući da je 20 odsto učešće lokalne samouprave.

On je objasnio da se trenutno izvode radovi na prvoj fazi izgradnje kompleksa, a plan je da se park na vodi pusti u rad do juna 2015.godine.

"I ono što je interesantno je da će to u ovom delu Srbije, od Kruševca do Čačka biti prvi ozbiljan akvapark sa velikim kapacitetom koji će imati sve ono što imaju takvi objekti u Jagodini ili Bačkom Petrovcu", istakao je predsednik opštine.

Aleksić veruje da će to za Trstenik biti važna stvar, kako sa aspekta promocije Trstenika, tako i u privredno turističkom smislu, imajući u vidu i blizinu Vrnjačke banje.

Trstenik, kaže Aleksić, dobija novu šansu za razvoj, kao i šansu da postane centar ovog dela regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 364 idi na stranu