Mere Vlade neće ugroziti Južni tok

Savetnik premijera Srbije za energetiku Petar Škundić izjavio je da finansiranje projekta izgradnje gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju nije ugroženo merama vlade.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 11.10.2013.

14:39

Default images

Prema njegovim rečima, najavljene ekonomske mere po pitanju javnih finansija i sistemske reforme neće ugroziti realizaciju tog energetskog projekta.

"Ono što je bilo potrebno da se obezbedi za početak radova na 'Južnom toku', srpska strana je obezbedila, a ukupno finansiranje će biti ugovoreno i finansijska konstrukcija utvrđena u dogovoru sa generalnim nosiocem ovog projekta - Gaspromom", rekao je Škundrić novinarima na obeležavanju 60 godina postojanja fabrike "Elektroremont" u Subotici.

On je dodao da je najavljenim vladinim ekonomskim merama obuhvaćen ceo javni sektor, ocenivši ih kao "jedini način da izvrši konsolidacija javnih finansija", odnosno stvore uslovi za razvoj, otvaranje novih radnih mesta i drugih ciljeva koje je Vlada postavila pred sebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: