SDPR ugovorio izvoz od 200 mil $

Jugoimport SDPR ugovorilo je izvoz vojne opreme u vrednosti od 200 miliona dolara, kaže zamenik vršioca dužnosti direktora tog preduzeća Branislav Prostran.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 10.10.2013.

20:30

Default images

Prostran je danas zajedno sa ministrom odbrane Srbije Nebojšom Rodićem obišao fabriku "Borbeni složeni sistemi" u Velikoj Plani u kojoj se grade novi pogoni.

Zamenik direktora SDPR-a je rekao da se od 200 miliona dolara ugrovorenih poslova 102 miliona odnosi na opremu koja se proizvodi u pogonima u Fabrici složenih borbenih sistema u Velikoj Plani, koja se nalazi u sastavu Jugoimport SDPR-a.

Ministru Rodiću predstavljen je investicioni plan druge faze izgradnje fabrike, koja bi trebalo da bude završena do kraja godine, izjavio je zamenik generalnog direktora Jugoimport SDPR-a Nenad Miloradović.

Prema njegovim rečima, ministru Rodiću predstavljena je i tekuća proizvodnja trenutno ugovorenih artiljerijskih sistema i borbenih oklopnih vozila.

"Ove godine su otišle već dve isporuke borbenih oklopnih vozila, do kraja godine trebna da odu još dve isporuke samohodnih haubica, i imali smo prilike da pokažemo montažu i jedne baterije, odnosno jedne ture samohodnih oklopnih haubica 'nora B-52', kao i deo linije 'lazar 2' ", rekao je Miloradović.

Ministar odbrane Nebojša Rodić, posetio je ovu fabriku za montažu artiljerijskih i raketnih sistema, kao i borbenih oklopnih vozila, koju je 29. decembra prošle godine otvorio prvi potpredsednik Vlade Srbije, tadašnji ministar odbrane Aleksandar Vučić.

U fabrici u Velikoj Plani trenutno radi 70 ljudi, a nakon što budu otvoreni novi pogoni taj broj će se povećati na 200.

U pogonu fabrike je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, instalirana najmodernija laserska i druga oprema čime se ova fabrika svrstava u red najmodernijih proizvođača vojne opreme u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: