Dačić: Biće otkaza u javnoj upravi

Beograd -- Da su jučerašnje mere tek prvi korak na uštedama, danas je potvrdio i Ivica Dačić.

Izvor: B92
Podeli

Premijer najavljuje otpuštanja u javnom sektoru, ali ne navodi kada bi to moglo da se desi.

"Ako smo došli do duvara, idemo na to. A izgleda da jesmo", rekao je premijer.

Pod lupom više od 660 hiljada zaposlenih. Broj nije konačan, jer mu treba dodati i one koji rade po osnovu ugovora. Ivica Dačić kaže da su potrebna radna mesta u sektorima u kojima se nešto stvara i da je sada mnogo onih koji rade tamo gde se ne proizvodi nikakva nova vrednost. Naglašava - takva vrsta sistema ne može da opstane.

"Mi idemo sada u reformu javne uprave. Znači, prvo da ustanovimo koliko ima zaposlenih, koliko treba i onda treba stvoriti zakonske uslove da se obavi reforma. Biće otpuštanja gde ne može više da se izdrži sa takvim stvarima"

Dačić kaže da je svestan toga da su mere štednje nepopularne, ali neophodne, da je, sa Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem, dugo razmatrao granicu preko koje će biti smanjivane plate. Za Dačića je bilo važno da objasni zbog čega je Vučić pomenuo MUP u vezi sa troškovima za službena putovanja.

"Mi smo se dogovorili da srežemo sve te troškove što se tiče bespotrebnih putovanja, dnevnica i svega ostalog"

Polaznicima policijske alkademije Dačić je poručio i da se policija menja u skladu sa vremenom i da se sve radi zbog potreba države da ima obrazovanu policiju, koja radi u interesu naroda, a ne politike.

strana 1 od 364 idi na stranu