KG: Štrajk u "Autosaobraćaju"

Radnici "Autosaobraćaja" u Kragujevcu u popodnevnim satima prekinuli su u znak protesta autobuski prevoz na 13 prigradskih linija.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.09.2013.

20:57

Default images

Autobusi na međugradskim linijama, s druge strane, saobraćaju po uobičajenom redu vožnje, javili su lokalni mediji.

Isplata zaostalih plata i realizacija socijalnog programa razlozi su obustave rada u ovom preduzeću, čije je rukovodstvo zajedno s predstavnicima četiri sindikata, pre samo šest dana - 24. septembra, dalo pisano obećanje da će prigradski saobraćaj biti normalizovan.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović nedavno je u izjavi Tanjugu najavio raskid ugovora s tim najstarijim šumadijskim prevoznikom.

"Velike su primedbe građana i donećemo odluku koja je neminovna, a to je da poslove poverimo 'Lasti', 'Vulović transportu' ili nekom trećem prevozniku", rekao je tada Stevanović, naglašavajući da gradska uprava "Autosaobraćaju" ne duguje ni dinar.

Prethodna vlada obećala je realizaciju socijalnog programa, ali do danas ništa od toga.

Gradonačelnik ocenjuje "da, ukoliko se socijalni program ne realizuje, preduzeće 'Autosaobraćaj' će biti u ogromnim problemima koje neće moći da prevaziđe, a grad više ne može da čeka".

"Autosaobraćaj" danas duguje oko 650 miliona dinara i ima više od 500 zaposlenih, što je duplo više od standarda, i čak četiri sindikata.

Agonija ovog preduzeća počela je pre više od 10 godina kada su zaposleni, vlasnici 60 odsto kapitala, svoje akcije odlučili da poklone direktoru, koji je kasnije zbog raznih malverzacija uhapšen.

Potom su usledili bezuspešni pokušaji svakog narednog rukovodstva da normalizuje funkcionisanje tog preduzeća.

Pre nekoliko godina, odlukom gradske uprave, u autobuski prevoz u Kragujevcu uključuju se prevoznici 'Lasta' i 'Vulović transport'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: