Niš: Korejcima zemljište "hitno"

Skupština Niša dala saglasnost za usvajanje elaborata kojim se korejskom "Džonson elektriku" ustupa zemljište u blizini aerodroma, površine oko pet hektara.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 02.08.2013.

12:21

Default images

Elaborat na sednici koja je sazvana po hitnom postupku usvojen je jednoglasno.

"Džonson Elektik", proizvođač elektromotora, će prema ovom projektu uposliti 1.000 radnika. Investicija je vredna oko 15 miliona evra.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić (SNS) pozvao je sve odbornike da podrže ideju o dolasku još jedne svetske kompanije u Niš i predstavio elaborat, prema kojem bi nakon usvajanja "Džonson Elektrik" trebalo da dobije neophodne dozvole i otpočne gradnjom svojih postrojenja."

Lokacijska dozvola trebalo bi da bude data već u septembru, odmah nakon toga trebalo bi da se da i gradjevinska dozvola a već za novu godinu fabrika bi trebalo da bude stavljena pod krov - rekao je Perišić i time opravdao hitnost zakazivanja sednice u vreme kada odbornici koriste pravo na godišnje odmore.

Odbornici najveće opozicione, Demokratske stranke podržali su ovu tačku dnevnog reda, ali su u više navrata isticali da ne vide razlog za hitnost sednice.

Jednoglasno je usvojena i odluka prema kojoj je Vojska Srbije ustupila Gradu zemljište na prostoru nekadašnje kasarne Apelovac, gde bi LIDL trebalo da gradi svoj market.

Odbornici bi do kraja sednice trebalo da verifikuju i odluku o dodeli novih vozila niškoj policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: