"Vredelo je zbog ovog biti u Vladi"

Odlazeći ministar finansija i prevrede Mlađan Dinkić kaže da je potpisivanje ugovora sa "Etihad ervejzom" događaj od nacionalnog značaja.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.08.2013.

13:37

Default images

"Srbija je od danas dobila snažna krila", rekao je Dinkić novinarima nakon potpisivanja tog ugovora u Hajatu.

On je rekao da je zbog toga vredelo godinu dana raditi u Vladi Srbije i dodao da je današnja dan jedan od takvih "zbog kojih uopšte vredi živeti i raditi".

Dinkić je naveo da niko pre godinu dana nije mogao ni da zamisli da će se ovakav partner naći za posrnuli JAT koji, kako je rekao, ima prastare avione.

"Doveli smo jednu od najvećih kompanija na svetu i ono što je najvažnije do kraja godine će stići deset novih aviona i svetski kvalitete usluge", rekao je Dinkić ističući i značaj toga što će se u imenu kompanije nalaziti naziv naše države.

Prema njegovim rečima, ovo mnogo više znači za promenu imidža Srbije, nego što ljudi sada mogu i da shvate - svuda gde ti avioni budu leteli biće i ime naše države.

Na pitanje da li će i dalje raditi na dovodjenju investiciija, on je rekao da za to živi, "za dogadjaje kao što su dovodjenje Fijata, Boša, Etihada, Benetona".

"Što se mene tiče, radiću do kraja da nešto stvaramo, popravljamo, pomognemo u svim oblastima života."

Na pitanje kako se oseća posle 12 godina na vlasti, sada kada je u opoziciji, Dinkić je rekao: "Osećam se super".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: