Telekom: Partner, a ne prodaja

Predsednik Nadzornog odbora "Telekom Srbija" i član Glavnog odbora SNS-a Milan Božić kaže da je realno nalaženje strateškog partnera za "Telekom", a ne prodaja.

Srbija

Izvor: RTS, Tanjug

Petak, 26.07.2013.

09:27

Default images

Božić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da želi da nikada ne dođe do prodaje "Telekoma" koji, kako je procenio, u ovom trenutku vredi bar dve milijarde evra, a možda i više.

On smatra da je potrebno u svakom slučaju dokapitalizovati tu firmu kroz ulazak svežeg kapitala sa strane, s tim što bi država držala kontrolni paket.

Govoreći o strateškom partneru za "Telekom", Božić je rekao da je potrebno naći neku od velikih firmi, ističući da je, primera radi, španska "Telefonika" veliki igrač na tom tržištu.

Božić je izrazio zadovoljstvo podacima iz izveštaja o "Telekomu", prema kojima je ostvarena dobitu prvih šest meseci ove godine pet puta veća od dobiti u istom periodu prethodne godine.

On je dodao da je vraćen ogromni deo enormnih dugova koji je ostavila prethodna vlada koja je vladala "Telekomom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: