Dinkić: Simpo da plati ili je naš

Beograd -- Ministar Mlađan Dinkić kaže da će firma Simpo morati ili da plati dug, što je malo verovatno, ili će taj dug biti pretvoren u državno vlasništvo nad kompanijom.

Izvor: Tanjug
Podeli

Dinkić je, u izjavi novinarima u Vladi Srbije, rekao de je realnija opcija da se poreski dug Simpa pretvori u vlasništvo države i da ta kompanija nastavi da radi kao većinski državna.

On je rekao da državu ne zanima da zadrži Simpo u svom vlasništvu, već da za tu kompaniju nađe strateškog partnera ili će, ako to ne žele, otići u blokadu.

Dinkić je istakao da je uvedena nulta tolerancija na neplaćanje poreza i finansijsku nedisciplinu i da svi dužnici moraju da reše problem poreskog duga.

Prema njegovim rečima, 2009. ili 2010. godine prethodna vlada donela je odluku da Simpo stavi u posebnu kategoriju preduzeća kojima se neće naplaćivati porez dok su u procesu privatizacije.

Međutim, radi se o privatnoj kompaniji u kojoj je država manjinski partner i u kome nema privatizacije, tako da i Simpo mora da plaća porez, rekao je Dinkić.

Kako je naveo, Simpo će ili plaćati porez i ostati u sadašnjem vlasništvu, što je teško izvodljivo zbog velikog duga ili će dug biti pretvoren u državno vlasništvo.

Vesti

strana 1 od 306 idi na stranu