Kinezi ulažu u srpsku železnicu

Železnice Srbije potpisale su sa kineskom kompanijom Huawei sporazum za kompletnu modernizaciju telekomunikacija srpske železnice.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

14:08

Default images

Ukupna ukupna vrednost predviđenih investicija je oko 200 miliona evra.

Generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović izjavio je, posle potpisivanja sporazuma, da će brzo biti potpisan komercijalni ugovor sa kineskim partnerom za ulaganje od 78 miliona evra do 2018. godine, u izgradnju optičke infrastrukture na železničkom Koridoru 10, Koridoru 11 i Beogradskom čvoru.

Simonović je istakao da bi prvi radovi mogli da počenu već u oktobru ili novembru ove godine.

Čelnik Železnica Srbije je sporazum potpisao sa direktorom Huaweija za Srbiju Džekom Veijem, u prisustvu potpredsednika Huaveja za centralnu, istočnu Evropu i nordijske zemlje.

Simonović je najavio da će najverovatnije u avgustu biti potpisan ugovor o isporuci 26 ili 27 novih ruskih vozova sredstvima ruskog kredita od sto miliona dolara.

On je istakao da su Železnice Srbije ostvarile, tokom prethodnih šest meseci, velike uštede i da u proteklih dvadesetak dana samo na rešavanju krađe goriva ušteđeno oko 20 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: