Uzmi otrovan kukuruz, vrati zdrav

Republička direkcija za robne rezerve pozajmiće kukuruz sa sadržajem aflatoksina iznad dozvoljene vrednosti, koji će uz nadzo biti prerađen u stočnu hranu.

Srbija

Izvor: FoNet

Petak, 12.07.2013.

12:15

Default images

Republička direkcija za robne rezerve pozajmiće 25.000 tona merkantilnog kukuruza roda 2012, sa sadržajem aflatoksina iznad maksimalno dozvoljene vrednosti, koji će uz nadzor veterinarske inspekcije biti prerađen u stočnu hranu.

Maksimalna količina kukuruza po zajmoprimcu je do 4.000 tona, a pozajmice te žitarice se odobravaju bez plaćanja kamata.

Zajmoprimci su u obavezi da pozajmljeni kukuruz vrate u sledećem paritetu - za kilogram pozajmljenog kukuruza roda 2012. dužni su da vrate 0,8 kilograma kukuruza roda 2013.

Preuzimanje merkantilnog kukuruza će se vršiti sukcesivno, najkasnije do 10. avgusta, uz obavezu da se pozajmica vrati do 10. decembra ove godine.

Uslovi su da privredno društvo - zajmoprimac mora biti likvidan, da nije u sporu i da nema dospelih dugovanja prema Direkciji.

Rok za dostavljanje zahteva za zajam kukuruza je 15. jul, navedeno je u javnom pozivu koji su objavile Robne rezerve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: