Etihadov prvi let za Beograd

Prvi avion kompanije "Etihad Ervejs" iz Abu Dabija sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", piše rts.rs.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 16.06.2013.

12:26

Default images

Nacionalna kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata saobraćaće svakodnevno između Abu Dabija i Beograda.

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteo je prvi avion kompanije Etihad ervejs, a "erbas" A319, na letu EY71 iz Abu Dabija, koji je dotakao pistu 12.15 sati dočekan je tradicionalnim "vodenim pozdravom" aerodromske vatrogasne brigade.

Aerodrom "Nikola Tesla" sa velikim zadovoljstvom pozdravlja dolazak još jedne renomirane avio kompanije, "Etihad", na pistu naše prestonice. Kvalitet usluge koju ta kompanija pruža putnicima, kao i razgranatost mreže letova doprineće dodatno i ugledu Beograda, ali i Srbije u celini, saopšteno je iz beogradskog aerodroma.

Nacionalna kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata saobraćaće svakodnevno između Abu Dabija i Beograda, a ovi letovi su obeleženi i JU kodom srpskog nacionalnog prevoznika "Jat
ervejz".

Saradnja Etihad Ervjeza i Jata se nastavlja, a letovi ova dva prevoznika će (po odobrenju nadležnih državnih institucija) koristiti dvostruke kodove na više od 40 destinacija u njihovim vazduhoplovnim mrežama.

"Etihad" će putnike na liniji Abu Dabi - Beograd - Abu Dabi prevoziti avionom tipa "erbas" A319 sa 106 sedišta od čega je 16 u "Pearl" biznis klasi, a 90 u "Coral" ekonomskoj klasi.

Prvi let iz Abu Dabija dočekali su potpredsednik za Evropu Etihad ervejza i izvršni direktor beogradskog aerodroma Violeta Jovanović.

Po sletanju su im se pridružili kapeta, šef pilota A 320 Etihada, koji će putnike odvesti iz Beograda i ko-pilot navedeno je u saopštenju Aerodroma "Nikola Tesla".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: