Agrokor preko Srbije osvaja Rusiju

Stečenu poziciju u Srbiji hrvatski Agrokor nije potpuno iskoristio, ali u budućnosti na srpsko tržište ova kompanija gleda kao na potencijal za izlazak na rusko

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 31.05.2013.

11:31

Default images

Osim za rusko, interesuju se i za istočna tržišta gde Srbija ima preferencijalne uslove trgovanja.

Izvršna potpredsednica Agrokora Ljerka Puljić je za "Novi list" rekla i da su Agrokoru za sledeći korak potrebni veći volumeni proizvodnje od postojećih kao i nova ulaganja.

Puljić je nedavno na okruglom stolu Sberbanke rekla kako je sudbina velikih kompanija okretanje tržištima velikog rasta, a to su trenutno Rusija i Turska.

Ona je tada otkrila kako je Agrokor već imao ozbiljne pokušaje da investira u Rusiju.

"Skoro do kraja smo bili u trci za jedan maloprodajni lanac u Sankt Peterburgu, a zanimali su nas i industrija sladoleda i poljoprivreda", istakla je ona.

Puljić je navela da kompanija koju predstavja u Rusiju izvozi voće i povrće, ali da su to "smešne količine" imajući u vidu veličinu tržišta, preneo je internet portal SEEbiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: