Vip drži petinu srpskog tržišta

Beograd -- Kompaniji Vip mobile do kraja marta pridružilo se preko 1,9 miliona korisnika, što, prema podacima kompanije, iznosi 20,5 % ukupnog tržišta mobilne telefonije.

Podeli

Tokom prvog tromesečja ove godine prihodi su porasli za 18 odsto u odnosu na isti period lane do sume od 4,8 milijardi dinara, navodi seu saopštenju kompanije Vip mobile.

Precizira se da je tržišno učešće kompanije poraslo za 4,4 odsto, pošto je na kraju marta 2012. godine njeno tržišno učešće iznosilo 16,1 odsto.
"Stabilan rast kompanije i respektabilno tržišno učešće je direktan rezultat porasta broja privatnih i poslovnih korisnika, korišćenja mobilnog širokopojasnog Interneta kao i činjenice da više od polovine svih prenetih brojeva u Srbiji dolazi u Vip mrežu", ukazuje se u saopštenju.

Direktor kompanije Andreas Graf najavio je da će VIP mobile nastaviti da uvodi inovacije i konkurentnu ponudu na tržište Srbije, unapređuje HSPA+ mrežu i korisnički servis.

Vip mobile ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji, pošto je od januara 2007. do kraja marta 2013. godine u poslovanje uložio 761 milion evra, uključujući i iznos za kupovinu licence.

Samo tokom prvog tromesečja ove godine, Vip je uložio 12,7 miliona evra, navodi se u saopštenju te kompanije.

Vesti

strana 1 od 287 idi na stranu