Gorak ukus zbog Pej Pala

Zašto je kompanija WTFJeans, čiji je osnivač Peđa Pušelja prekinula saradnju sa Pej Pal-om nakon što im je blokiran račun.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 05.05.2013.

14:51

Default images

WTFJeans je inicijalno pokrenut u Francuskoj 2009. godine i u samom startu su korisnici imali mogućnost plaćanja samo preko Paypal-a.

Kako Peđa Pušelja objašnjava na svom blogu na sajtu wtfjeans.com PayPal je blokirao njihov račun drugog dana od pokretanja veb šopa.

"Nismo imali pristup novcu tako da nismo mogli da nastavimo sa prodajom. U PayPal-u su nam objasnili da njihova poslovna politika zabranjuje da se uzimaju narudžbine ako je isporuka nakon 20 dana. To je jedna od onih stvari na koje na mislite, jer niste pročitali onaj deo sa sitnim slovima iz Ugovora", piše Pušelja.

Međutim, Pušelji su rekli da mogu da naprave izuzetak od te politike kada se radi o proverenim klientima. Rekli su mu da pošalje "dokaz o poreku robe" kako bi odblokirali račun, kada je poslao tražena dokumanta odblokirana je mogućnost plaćanja ali račun još nije kompletno odblokiran.

Nakon toga dve meseca je trajala prepiska sa Pej Palom. Slali su im sva dokumenta i kada su mislili da će se na kraju račun potpuno odblokirati primili su poziv od superviozra Fransin iz francuskog ogranka Pej Pala koja je rekla da treba da otkažu sve narudžbine.

"Rekli smo joj da WTFJeans radio dvadesetčetiri sata, sedam dana u nedelji u poslednjih pet meseci, da smo investirali našu ušteđevinu. Supervizor Fransin nije marila za naše molbe da će otkazivanje porudžbina napraviti velike štete za naš biznis. Bila je nemilosrdna. Rekla nam je da nismo pažljivo pročitali ugovor i da ne može da veruje da nas je Pej Pal pustio da radimo dve meseca i da ne razume kako je to moglo da se desi", piše na blogu WTFJeans-a.

Na kraju im ništa drugo nije preostalo nego da implementiraju novi način plaćanja na njihovom veb šopu koji će ići preko banke. Takođe, angažovali su i advokata kako bi im pomogao oko rešavanja problema sa Pej Palom.

WTFJeans je kasnije imala problema i sa vraćanjem novca naručiocima njihovih proizvoda. Naime novac je ostao zarobljen na računu Pej Pala i sada je trebalo da se vrati naručiocima jer je račun bio blokiran pa novac nisu mogli da podignu. Pored mnogo poziva na kraju je taj problem otklonjen, ali i pored svega Pej Pal nije zaboravio da naplati naknadu dva puta.

"Pitao sam ih (Pej Pal) šta se desilo sa nadoknadom. Da li imaju pravo da mi dva puta naplate za uslugu koju nisam ni dobio? Prvi put su mi naplatili 3,4 % + 0.25 evra za svaku transakciju koju sam primio. Sada me teraju da vratim novac klijentima i hoće da mi naplate istu nadoknadu", piše Pušelja.

Na kraju Pušelja daje savet svima koji pokreću sopstveni biznis da budu oprezni i da dobro promisle da li žele da pokrenu biznis sa Pej Palom.

"Bez obzira kako izgledalo lako da se implementira i pokrene sopstveni biznis, moguće je da će saradnja sa njima (Pej Palom) da vam izvuče mnoge nepredviđene troškove. Jako loše iskustvo koje mi je ostavilo gorak ukus u ustima", zaključuje Pušelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: