Lisovolik: MMF 8.maja u Beogradu

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dolazi u Srbiju 8. maja, saopšto je stalni predstavnik MMF-a Bogdan Lisovolik.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 30.04.2013.

17:27

Default images

Misija dolazi na razgovore o tekućim ekonomskim pitanjima sa predstavnicima Vlade Srbije i Narodne banke Srbije (NBS).

Misiju MMF-a, koja će u Srbiji biti do 21. maja, predvodiće Zuzana Murgasova.

Ranije je najavljeno da će Misija MMF-a s predstavnicima Srbije razgovarati o makroekonomskim kretanjima, ispunjenju budžeta i u slučaju da budu pozitivne ocene, pregovaraće se o novom aranžmanu.

Kako je ranije rekla guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković MMF na tehničkom nivou proverava brojke da bi se uverio da li je budžet Srbije održiv i da li su mere za fiskalnu konsolidaciju dovoljne da se deficit zadrži na granici od oko četiri odsto, kao i ukupnu fiskalnu projekciju za naredne tri godine.

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić je potvrdio da su prihodi budžeta za prva četiri meseca ove godine manji nego što je planirano, pre svega zbog manje naplate poreza na dodatu vrednost (PDV) i akciza, usled pada prometa u trgovini i šverca rezanog duvana.

On je najavio da će Vlada Srbije pre rebalansa budžeta usvojiti odluku da do kraja godine rashodi države budu smanjeni za oko 30 milijardi dinara, što je već predočeno MMF-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: