Gde možemo da letimo sa Etihadom

Avioni Etihada, na kojima će biti kod "Jat ervejza" (YU), prevoziće putnike iz Beograda ka Bangkoku, Pekingu, Brizbejnu, Čenduu, Čikagu...

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.04.2013.

14:05

Default images

Pored tih gradova, Jat će deliti letove sa Etihadom i ka Kolombu, gradu Ho Ši Min, Islamabadu, Johanesburgu, Karačiju, Kuala Lumpuru, Kuvajtu, Lahoreu, Njujorku, Melburnu, Sejšelima, Šangaju, Singapuru, Sidneju, Torontu i Vašingtonu.

Novi letovi Etihada će obezbediti bolje mogućnosti putovanja od Beograda za stotine hiljada srpskih državljana širom sveta, najavila je nacionalna kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata prilikom potpisivajna ugovora o komercijalnoj saradnji sa srpskima vioprevoznikom.

Etihad i Jat će uvodjenjem zajedničkih "kod šer" letova moći zajednički da prodaju karte na kojima će imati svoje oznake.

Etihad će obeležiti EY kodom Jatove letove izmedju Beograda i Amsterdama, Atine, Berlina, Brisela, Kopenhagena, Dizeldorfa, Rima, Frankfurta, Geteborga, Istanbula, Londona (Hitrou), Larnake, Milana, Moskve, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Stokholma, Štutgarta, Soluna, Tivta, Beča i Ciriha.

Beograd će postati treća od pet novih destinacija koje će Etihad opsluživati svojim saobraćajem u 2013. godini i prvi let na destinaciji Abu Dabi - Beograd najavljen je za 15. jun.

Od tog dana Etihad uspostavlja dnevne letove od Beograda do Abu Dabija sa polascima iz Abu Dabija u 8.35 časova i dolaskom u Beograd u 12.15 i iz Beograda sa polaskom u 13.00 i dolaskom u Abu Dabi u 20.20 časova.

Letovi će se obavljati Erbasovim avionom A319 sa 106 mesta.

Etihad je nacionalna avikompanija UAE koja je počela sa radom 2003. godine i sada obavlja putnički i robni saobraćaj ka 86 destinacija na Bliskom Istoku, u Africi, Avropi, Aziji, Australiji i Americi sa flotom od 73 aviona Ebas i Boing.

Ta kompanija je naručila više od 90 aviona, uključujući i 41 Boing 787-9 "Dreamliner" i 10 Erbasa A380, koji je trenutno najveći avion na svetu.

"Etihad ervejz" je zaključio 42 ugovora o zajedničkom obavljanju saobraćaja sa aviokompanijama u svetu. Prošle godine je prevezla 10,3 miliona putnika i ostvarila profit od 42 miliona dolara.

Ova kompanija ima jedinstven model poslovanja, koji predstavlja kombinaciju stalnog poslovnog razvoja, zaključivanja ugovora o zajedničkom saobraćaju i manjinskog vlasništvo u drugim avikompanijama.

U Etihadu kažu da se taj model pokazao kao veoma efikasan u povećanju broj putnika, prihoda i dobiti za sve partnere.

Nacionalna aviokompanija UAE ima 29 odsto vlasničkog udela u nemačkom "Er berlinu", 40 odsto u "Er Sejšelima", oko tri odsto u "Er lingusu" i devet odsto u kompaniji "Virdžin Australija".

Etihad je u prvom kvartalu ove godine ostvario prihod od prodaje putničkih karata od 900 miliona dolara odnosno za 19 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Takodje, Etihad Kargo beleži do sada najbolji prvi kvartal sa 20 odsto više prevezenih tona robe u odnosu na taj period lane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: