Dogovor o ruskom kreditu

Železnice Srbije saopštile su da su s Ruskim državni železnicama definisale sve elemente ugovora o realizaciji ruskog državnog kredita od 800 miliona dolara.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 31.03.2013.

14:57

Default images

Ovaj kredit je namenjen za modernizaciju infrastrukture i voznih sredstava srpskih železnica, a radovi bi mogli da počnu u junu ove godine.

"Stručnjaci srpskih železnica i kompanije Ruskih železnica zadužene za realizaciju ovog posla RDŽ Internešenel, svojim parafima potvrdili su da je Generalni ugovor za realizaciju kredita od 800 miliona dolara u potpunosti usaglašen i spreman za potpisivanje", navodi se u saopštenju.

Iz Železnica Srbije podsećaju da je usaglašenim Generalnim ugovorom predviđeno i da se iz ruskog kredita finansira modernizacija pruge Stara Pazova - Novi Sad, s čime su saglasni i predstavnici Ruskih železnica.

Kako je ranije bilo planirano, iz ruskog kredita finansiraće se i modernizacija i elektrifikacija pruge Beograd - Pančevo, rehabilitacija šest deonica pruge na Koridoru 10, ukupne dužine 111 kilometara, nabavka novih dizel-motornih vozova, kao i rekonstrukcija srpskog dela pruge Beograd - Bar.

"Mi očekujemo da se iz ruskog kredita što pre 'zabode prvi ašov', a radovi bi mogli da počnu već u junu", izjavio je generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović u razgovoru s generalnim direktorom kompanije Ruskih železnica RDŽ Internešenel Sergejom Pavlovom, navodi se u saopštenju.

Simonović je naglasio da je za srpske železnice modernizacija Koridora 10 apsolutni prioritet i da je stručni stav Železnica Srbije da se iz ruskog kredita finansira pruga Stara Pazova - Novi Sad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: