Dogovor o ruskom kreditu

Beograd -- Železnice Srbije saopštile su da su s Ruskim državni železnicama definisale sve elemente ugovora o realizaciji ruskog državnog kredita od 800 miliona dolara.

Izvor: Beta
Podeli

Ovaj kredit je namenjen za modernizaciju infrastrukture i voznih sredstava srpskih železnica, a radovi bi mogli da počnu u junu ove godine.

"Stručnjaci srpskih železnica i kompanije Ruskih železnica zadužene za realizaciju ovog posla RDŽ Internešenel, svojim parafima potvrdili su da je Generalni ugovor za realizaciju kredita od 800 miliona dolara u potpunosti usaglašen i spreman za potpisivanje", navodi se u saopštenju.

Iz Železnica Srbije podsećaju da je usaglašenim Generalnim ugovorom predviđeno i da se iz ruskog kredita finansira modernizacija pruge Stara Pazova - Novi Sad, s čime su saglasni i predstavnici Ruskih železnica.

Kako je ranije bilo planirano, iz ruskog kredita finansiraće se i modernizacija i elektrifikacija pruge Beograd - Pančevo, rehabilitacija šest deonica pruge na Koridoru 10, ukupne dužine 111 kilometara, nabavka novih dizel-motornih vozova, kao i rekonstrukcija srpskog dela pruge Beograd - Bar.

"Mi očekujemo da se iz ruskog kredita što pre 'zabode prvi ašov', a radovi bi mogli da počnu već u junu", izjavio je generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović u razgovoru s generalnim direktorom kompanije Ruskih železnica RDŽ Internešenel Sergejom Pavlovom, navodi se u saopštenju.

Simonović je naglasio da je za srpske železnice modernizacija Koridora 10 apsolutni prioritet i da je stručni stav Železnica Srbije da se iz ruskog kredita finansira pruga Stara Pazova - Novi Sad.

Srbija

Opet najave blokade puteva

Beograd -- I dok se polako sleže afera oko aflatoksina u mleku, proizvođači mleka imaju novi problem zbog kojeg za 2. april najavljuju blokade puteva u Vojvodini.

Srbija nedelja 31.03. 19:06 Komentara: 14
strana 1 od 269 idi na stranu