Ljajić:Već zaživela socijalna korpa

Ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da je u trgovinama u Srbiji već zaživela "socijalna korpa" u kojoj su osnovne životne namirnice po nižim cena.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 31.03.2013.

12:02

Default images

Ljajij je rakao da se u tu akciju već uključilo šest trgovinskih lanaca i osam proizvođača.

Ljajić je rekao televiziji Pink da nisu tačne tvrdnje najvećeg trgovinskog lanca "Delez" da nije obavešten o toj akciji, već da je prvi obavešten, kao i da je akcija potpuno dobrovoljna i da on ne može nikoga da tera da se uključi jer na to nema pravo.

On je naglasio da akcija već realizuje iznad njegovih očekivanja i da svi mogu da se uključe i naknadno, posle 1. aprila.

Ministar trgovine je naglasio da nema pravo da utiče na trgovinske lance da snize cene i učestvuju u akciji.

Da li je normalno i realno da mi najveći trgovinski lanac ne obavestimo o akciji, koja je na dobrovoljnoj osnovi i valjda nam je interes da nam akcija bude uspešna i da pozovemo najveće, istakao je Ljajić i dodao da neće nagovarati Delaz, jer nema pravo na to.

Ljajić je rekao da kompanije učestvujući u toj akciji pokazuju društvenu odgovornost i da nije reč o naredbi vlade.

Prema njegovim rečima, šest trgovinskih lanaca se prijavilo i osam proizvodjača i oni sami su odredili za koliko će sniziti cene i za koje proizvode.

Ideja je da se trgovci dobrovoljno odreknu dela marže, a proizvodjači dela zarade i tako da ponude proizvode po nižim cenama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: