"Kandidat sam za direktora Jata“

Vlada bi na sledećoj sednici 27. marta trebalo da imenuje direktora “Jat ervejza”, piše Blic.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.03.2013.

09:28

Default images

Kandidat za preuzimanje fotelje od sadašnjeg direktora “Jata” Vladimira Ognjenovića, inače kadra DS, jeste kapetan pilot u biznis avijaciji Velibor Vukašinović.

Velibor Vukašinović, koji je i član vladine radne grupe za “Jat”, potvrdio je za “Blic” da je kandidat za direktora “Jata”.

"Ono što mogu da potvrdim jeste da sam od 18. marta savetnik direktora “Jata”, a vlada je ta koja će na sednici doneti odluku ko će zameniti Ognjenovića. Posle toga, na predlog vlade, novog direktora bira skupština “Jata” i to je procedura", kaže Vukašinović, koji je kandidat SNS.

Završio je vazduhoplovnu akademiju u Zadru, a diplomirao i na Filozofskom fakultetu, odsek za istoriju. Bio je probni pilot u UTVI i deset godina vazduhoplovni šef inspektora za letačko osoblje.

Vukašinović je od 2004. do 2009. bio na čelu Sektora za nadzor vazdušnog saobraćaja u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: