Turci zainteresovani za FAP i IMT

Turska kompanija Albajrak koja se bavi proizvodnjom traktora i kamiona, zainteresovana je za saradnju s FAP-om iz Priboja i IMT-om iz Rakovice.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 15.03.2013.

13:15

Default images

Vlasnici tog turskog holdinga, obavestili su ministra bez portfelja u Vladi Srbije Sulejmana Ugljanina o namerama za buduću saradnju s FAP-om i IMT-om i izrazili želju da timovi sastavljeni od glavnih ljudi iz te dve srpske firme posete Istanbul i upoznaju domaćine s tačnim bilansom poslovanja.

U saopštenju se dodaje da je Albajrak najveći interes pokazao za kupovinu motora i prednjeg dela traktora kako bi napravili prototip te poljoprivredne mašine, a posle toga bi kupili pomenute delove za 3.000 novih traktora.

Ugljanin je vlasnicima Albajraka predložio da FAP-u i IMT-u upute zvanične pozive da posete Istanbul, a da će on sa svoje strane učiniti sve da do tih susreta dođe što pre u cilju pronalaženja praktičnih vidova saradnje koja bi podrazumevala i zapošljavanje ljudi, naglašava se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: