Vučić sa šeikom posetio sajam

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić prisustvovao je u Abu Dabiju otvaranju najvećeg sajma naoružanja i opreme na Bliskom istoku - IDEX.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.02.2013.

12:25

Default images

Vučić je sa šeikom Muhamed bin Zajed al Nahjanom posetio štand "Jugoimport" SDPR iz Srbije, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

"Srbija će da proizvodi visoko sofisticirane rakete za Ujedinjene Arapske Emirate", rekao je potpredsednik Vučić nakon posete sajmu i najavio potpisivanje ugovora vrednog oko 200 miliona evra.

U saopštenju se navodi da je šeik Muhamed prvi put posetio štand "Jugoimporta", od kako ta srpska firma izlaže na sajmu, kao i da je na jučerašnjem sastanku Vučića sa šeikom postignuta saglasnost o svim sporazumima dve zemlje, posebno u vezi sa ulaganjem u namensku industriju.

U saopštenju se dodaje da će danas u Abu Dabiju biti potpisani Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti investicija, Zajednička izjava o uspostavljanju strateškog partnerstva, kao i Sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

Osnova za te ugovore biće Sporazum o medjudržavnoj saradnji Srbije i UAE koji će, takodje, biti potpisan danas u Abu Dabiju.

Prvi potpredsednik Vlade danas završava dvodnevnu posetu Emiratima, a sajam naoružanja i opreme IDEX održava se pod patronatom predsednika šeika kalife bin Zajeda al Nahjana.

Sajmu prisustvuje više od 60.000 vojnih predstavnika i 77 ministara odbrane iz celog sveta, a svoje proizvode izlaže 1.112 kompanija iz 59 zemalja, medju kojima je i "Jugoimport" SDPR.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: