Vlada Tigru pozajmljuje 200 miliona

Vlada Srbije obezbediće sledeće nedelje kratkoročnu pozajmicu kompaniji Tigar od 200 miliona dinara da bi se radnicima isplatile zarade za protekla dva meseca

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 02.02.2013.

14:17

Default images

Ovom pozajmicom treba da se omogući i overavanje zdravstvene knjižice, izjavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

On je istakao, tokom posete fabrici, da će, takođe, biti obezbeđena garancija Fonda za razvoj od 15 miliona evra da bi se reprogramirali kompletni dugovi Tigra, osigurala sredstva za obrtni kapital i porudžbine te kompanije mogle da realizuju.

Dinkić je rekao i da je generalni direktor Tigra Jelena Petković podnela ostvaku na zahtev sindikata, kao moralni čin.

Prema rečima Dinkića, kompanija Tigar je lani zapala u finansijske teškoće zbog kredita banaka uzetih u ranijem periodu. On je naveo da je vlada odlučila da pomogne Tigru kako bi ta fabrika mogla u kratkom roku da se vrati na mesto lidera u gumarskoj proizvodnji.

Važan regosled prioriteta u izgradnji infrastrukture

Ministar Dinkić je izjavio da smatra da svaki deo Srbije ima pravo na dobru infrastrukturu, ali da mora da se postavi redosled prioriteta u njenoj izgradnji.

"Najpre moramo da završimo međunarodne pravce, a svakako ne smemo da zaboravimo ni regionalnu infrastrukturu", istakao je Dinkić, odgovarajući na pitanje o incijativi za izgradnju pruge Valjevo-Loznica.

"Sigurno je da to jeste projekat koji je važan za taj region, ali moramo da vidimo koji je redosled prioriteta", naveo je Dinkić.

"Da li treba graditi prugu od Beograda do Novog Sada -svakako da, od Valjeva do Loznice -svakako da, samo prvo treba uraditi međunarodni pravac, a ne zaboraviti ni regionalni", rekao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: