Izdato zemljište u Zrenjaninu

Zrenjanin -- U Zrenjaninu je završen drugi krug javnog nadmetanja za zakup 6.708 hektara poljoprivrednog državnog zemljišta.

Izvor: Tanjug
Podeli

U to zemljište spada i 1.000 hektara u Čenti koje je do sada koristila Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB).

"Zemljiste u okolini Čente izdato je u zakup zainteresovanim paorima iz tog sela i drugih mesta, dok PKB korporaciji nije ni uplatila depozit, niti se zvanično pojavila na licitaciji" rekao je Tanjugu načelnik Odeljenja za ruralni razvoj Gradske uprave u Zrenjaninu Stojan Kralj, precizirajući da je reč o 26 parcela.
Povodom licitacije državnog zemljišta na području Grada Zrenjanina, izdato je ranije danas saopštenje iz PKB korporacije u kome se osporava zakonitost i legalnost postupka.
PKB korporacija je najavila da će koristiti sva pravna sredstva u cilju zaštite svojih interesa i zemljišta u okolini Čente, koje koristi i obradjuje četiri decenije.
Inače, od ukupno 15.129 hektara oglašenih u prvom krugu javne licitacije krajem 2012. godine, u zakup je izdato 8.532 hektara, uz prosecno ostvarenu cenu od 15 129 dinara, po hektaru.
Za drugi krug licitacije, odžane juče i danas u Poljoprivrednoj stanici, preostale su, uglavnom, oranice lošijeg kvaliteta i pašnjaci na području 22 srednjobantska sela, kao i 65 hektara koji pripadaju katastarskoj opštini Zrenjanin.

"Licitacija je završena na zakonit način, i zemljište je izdato u zakup uz dvostruko veće cene od početnih", rekao je Kralj.

strana 1 od 277 idi na stranu