Izdato zemljište u Zrenjaninu

U Zrenjaninu je završen drugi krug javnog nadmetanja za zakup 6.708 hektara poljoprivrednog državnog zemljišta.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2013.

18:56

Default images

U to zemljište spada i 1.000 hektara u Čenti koje je do sada koristila Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB).

"Zemljiste u okolini Čente izdato je u zakup zainteresovanim paorima iz tog sela i drugih mesta, dok PKB korporaciji nije ni uplatila depozit, niti se zvanično pojavila na licitaciji" rekao je Tanjugu načelnik Odeljenja za ruralni razvoj Gradske uprave u Zrenjaninu Stojan Kralj, precizirajući da je reč o 26 parcela.
Povodom licitacije državnog zemljišta na području Grada Zrenjanina, izdato je ranije danas saopštenje iz PKB korporacije u kome se osporava zakonitost i legalnost postupka.
PKB korporacija je najavila da će koristiti sva pravna sredstva u cilju zaštite svojih interesa i zemljišta u okolini Čente, koje koristi i obradjuje četiri decenije.
Inače, od ukupno 15.129 hektara oglašenih u prvom krugu javne licitacije krajem 2012. godine, u zakup je izdato 8.532 hektara, uz prosecno ostvarenu cenu od 15 129 dinara, po hektaru.
Za drugi krug licitacije, odžane juče i danas u Poljoprivrednoj stanici, preostale su, uglavnom, oranice lošijeg kvaliteta i pašnjaci na području 22 srednjobantska sela, kao i 65 hektara koji pripadaju katastarskoj opštini Zrenjanin.

"Licitacija je završena na zakonit način, i zemljište je izdato u zakup uz dvostruko veće cene od početnih", rekao je Kralj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: