Automatska promena plaćanja PDV-a

Poreski obveznici koji su imali godišnji prihod manji od 50 miliona dinara od ove godine automatski će preći iz mesečnog u tromesečno plaćanje PDV-a.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.01.2013.

16:41

Default images

Kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, ova insitutucija će ove obveznike obavestiti i dostavljanjem obaveštenja na adresu.

Podaci o promeni režima prijavljivanja i plaćanja PDV-a biće dostupni i na sajtu Poreske uprave (www.poreskauprava.gov.rs) u odeljku PDV, pri čemu obveznici mogu da proveri da li od 1. januara 2013. podnose poreske prijave mesečno ili tromesečno.

Rok za podnošenje i uplatu PDV-a od januara 2013. godine, za mesečne obveznike biće do 15. u mesecu po isteku poreskog meseca a za tromesečne obveznike PDV-a do 20. u mesecu po isteku poreskog tromesečja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: