SAD važno tržište "Zastava oružja"

Direktor Zastava oružja Rade Gromović kaže da je za tu fabriku izvoz na američko tržište od izuzetne važnosti, kako zbog renomea tako i komercijalnog efekta.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2013.

13:03

Default images

Gromović je rekao da američko tržište predstavlja 75 odsto ukupnog svetskog tržišta lovačkog i sportskog oružja i "ako niste prisutni na tom tržištu, kao i da ne postojite".

"Iz tog razloga je za naše kapacitete izuzetno važno da budemo na ovom tržištu i zbog renomea kao i komercijalnih elemenata, jer veće količine oružja možete da plasirate samo na ovo tržište", kazao je Gromović.

Navodeći da "Zastava oružje" izvozi proizvode i na druga tržišta u više od 40 zemalja, on je istakao da je američko najveće i kao takvo determiniše količine i komercijalne efekte.

Gostujući na RTS-u, Gromović je podsetio da je na nedavnom sajmu "Šot šou" u Las Vegasu fabrika imala zapažen nastup, na kom su prikazani poluautomatski karabini na bazi sistema "kalašnjikov", kao i malokalibarske puške i pištolji.

Prema njegovim rečima, ugovorene su velike količine za izvoz, što će stabilizovati poslovanje u preduzeće. Uz kragujevačku fabriku, na tom sajmu proizvode je predstavilo 1.600 izlagača iz više od 100 zemalja.

Gromović je napomenuo da fabrika ove godine slavi 160 godina postojanja i rada.

"Ta tradicija se neguje i to se prenosi na kvalitet naših proizvoda. To je nešto što determiniše naše proizvode i pozicionira ih na svetskom tržištu kao izuzetno kvalitetne", kazao je on.

Gromović je dodao da fabrika ima dobru saradnju sa Vojskom Srbije i Vojnotehničkim institutom sa kojim je potpisan ugovor o razvoju novog topa u NATO kalibru.

Prošle godine, kragujevački oružari su ostvarili izvoz od oko 25 miliona dolara, a fabrika je dodatno zaposlila 300 ljudi, među kojima 150 mladih kadrova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: