Pajtić:Stručnjaci će oceniti ugovor

Novi Sad -- Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić kaže da su pojedini članovi republičke vlade iskazali “agresivan manir” prema Vojvodini.

Izvor: Tanjug
Podeli

Pajtić je oceni da je to paradigma odnosa prema pokrajini i njenim građanima.

Povodom predugovora sa kompanijom “Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pokrajinska vlada nije zauzela nikakav vrednosni stav niti je osporavala taj predugovor, rekao je on i podsetio da je, na osnovu zahteva poljoprivrednika, političkih stranaka i javnosti odlučila da grupa stručnjaka prouči taj dokument i zauzme stav o njemu.

“Nismo skloni da prihvatimo da na takav naš benevolentan stav, na naš konstruktivan pristup bude odgovoreno agresijom, bahato i načinom kakvim se komuniciralo devedesetih godina prošlog veka”, kazao je Pajtić novinarima prilikom posete Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu.

“Ja sam mislio da su srpski političari naučili da je pristojna, konstruktivna i civilizovana komunikacija jedina moguća u politici i upravo zbog nepristojne i necivilizovane komunikacije, sa Srbima više niko nije želeo da zivi na Balkanu i u bivšoj Jugoslaviji”, istakao je Pajtić i dodao da je mislio da je takav manir “zaboravljen i prošao”.

“Niti smo zauzeli vrednosni stav niti smo osporavali elemente tog predugovora, samo smo rekli angažovaćemo stručnjake sa univerziteta i instituta da nam odgovore na pitanja koja postavljaju poljoprivrednici, političke partije, mediji, javnost i ništa više, kaže Pajtić.

“Za uzvrat, dobili smo agresivnost, bahatost, uvrede i to je primer odnosa prema Vojvodini, gradjanima Vojvodine i u krajnjoj liniji prema imovini Vojvodine”, rekao je predsednik vojvodjanske vlade.

On je dodao da bi stručnjaci a ne političari trebalo da ocene stručni deo tog predugovora i da kažu šta je u tom slučaju najbolje za gradjane, privredu, pokrajinu i celu zemlju.

Vesti

strana 1 od 9234 idi na stranu