H&M konačno stiže u Srbiju

Švedski modni gigant H&M će 2013. konačno ući na tržište Srbije i otvoriće prvu radnju u Beogradu u Delta sitiju ove jeseni, zvanično je potvrđeno iz Stokholma.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2013.

09:58

Default images

"Radujemo se otvaranju prve radnje u Beogradu. Uzbuđeni smo što ćemo moći da ponudimo našim kupcima u Srbiji modu i kvalitet po najboljim cenama već od jeseni 2013", rekao je i izvršni direktor H&M-a Karl-Johan Person.

Kompanije H&M i Delta Real Estate potpisale su Ugovor o zakupu, o otvaranju prve H&M radnje u Srbiji, pa će ovaj poznati modni brend otvoriti svoju prvu radnju u šoping-molu Delta siti već ove jeseni, saopšteno je iz Delta Holdinga. O dolasku poznatog svetskog brenda u Srbiju se govori već godinama, ali su po "krpice" sa oznakom H&M naši kupci morali da idu u neku od okolnih zemalja.

Poznati su po garderobi namenjenoj mladima po pristupačnim cenama, koje su, za razliku od nekih brendova, skoro iste u svim zemljama u kojima H&M posluje.

Kako kompanija u Srbiju stiže samostalno, a ne preko distributera ili franšize, razlike u cenama u radnjama u Beogradu ili npr. Beču ne bi trebalo da budu veće od jednog ili dva evra.

Koncept radnji je takav da se obično na velikom prostoru u jednom delu prodaje kolekcija za tinejdžere i decu, kao i sportska garderoba, modni detalji poput torbi, nakita, šnalica, dok se u drugom delu mogu kupiti i elegantniji komadi garderobe po nešto višim cenama.

Prema nekim informacijama, tim iz Švedske je boravio u Srbiji početkom prošle godine kako bi podrobnije ispitao tržište i tražio lokacije za svoje radnje, a govorilo se o tome da su planovi H&M-a da ubrzo posle objekta u prestonici, otvore radnje u još dva velika grada u zemlji.

Švedska kompanija prisutna je na više od 40 tržišta sveta, ima više od 2.600 radnji, a zapošljava skoro 100.000 ljudi. Dizajnom odeće upravlja tim baziran u Švedskoj, a proizvodnja se vrši u više od 800 fabrika širom sveta.

Osim Srbije, švedska modna kuća će svoje radnje otvoriti u 2013. i u Čileu, Estoniji, Litvaniji i preko franšize u Indoneziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: