"Vojvodini privremeno finansiranje"

"Vlada Vojvodine nakon usvajanja republičkog budžeta za 2013. godinu prinuđena je na režim privremenog finansiranja, umesto budžeta Vojvodine za narednu godinu"

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 03.12.2012.

10:54

Default images

"Nije moguće da pokrajina usvaja budžet koji bi se zasnivao na "protivustavnim odredbama" republičkog Zakona o budžetu i Zakona o budžetskom sistemu, jer bi tako i pokrajinska vlast prekršila Ustav", rekao je pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

"Prinuđeni smo da idemo na privremeno finansiranje, jer bi predlaganje budžeta bilo protivno ustavnoj odredbi po kojoj vojvođanski budžet iznosi najmanje sedam procenata republičkog i po kojoj tri sedmine pokrajinskog budžeta mora biti plasirano u kapitalne investicije", objasnio je Radoman.

On je ponovio stav da republičke vlasti nisu poštovale ustavnu obavezu o finansiranju pokrajine i dodao da će vojvođanske vlasti pre donošenja budžeta za narednu godinu morati da sačekaju odluku Ustavnog suda o ustavnosti Zakona o budžtskom sistemu, a verovatno i o ustavnosti Zakona o budžetu za 2013. godinu.

Vlada Vojvodine je ranije uputila zahtev Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti tog propisa, dok je pokrajinski premijer Bojan Pajtić najavio da će se i budžet naći pred Ustavnim sudom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: