Uskoro gorivo evropskog standarda

Članice Udruženja naftnih kompanija Srbije spremno dočekuju 1. januar 2013. kada će sa srpskog tržišta nestati goriva koja ne zadovoljavaju evropske standarde

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 30.11.2012.

14:45

Default images

Kako se ističe, u skladu s propisima koji od naredne godine dozvoljavaju samo prodaju derivata "evro" 5 kvaliteta kompanije članice UNKS će ponudu goriva u Srbiji usaglasiti s ponudom koja je na raspolaganju vozačima širom Evrope.

U tom udruženju su naftne kompanije EKO Srbija, OMV Srbija, Intermol, JP Transnafta, Petrobart, Naftahem (Naftaćem), Ina, Standard gas, Lukoil Srbija i Spid (Speed).

Te kompanije će, navodi se, vozačima u Srbiji osim ekološki prihvatljivih goriva s izuzetno restriktivnim količinama aromata i sumpora, kao što su "evrodizel", benzin "evropremijum BMB 95" i "autogas", veoma brzo ponuditi i više vrsta visokooktanskog i aditiviranog, odnosno goriva poboljšanog kvaliteta.

Na jučerašnjoj Skupštine Udruženja naftnih kompanija Srbije, na kojoj su tom udruženju pristupili Lukoil Srbija i Spid, ocenjeno je da kompanije UNKS-a koje sada imaju još značajniji udeo u ukupnom prometu goriva očekuju da će im se u borbi za sistemsko uredjenje tržišta derivate nafte uskoro pridružiti i Naftna industrija Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: