Izmene Zakona o deviznom poslovanju

Novi zakon o deviznom poslovanju, koji će značajno pospešiti elektronsku trgovinu preko Interneta, biće usvojen krajem novembra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.10.2012.

23:20

Default images

Kako je najavio državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Vlajko Senić, zakonski nacrt u javnoj raspravi i tokom novembra biće upućen u skupštinsku proceduru, posle koje ubrzo sledi usvajanje i stupanje na snagu.

U pauzi javne rasprave o predlogu izmena i dopuna Zakona o deviznom poslovanju, koji je organizovao Centar za razvoj Interneta, Senić je rekao da će u novom zakonu biti ukinute mnoge birokratske procedure.

Ukinut je čitav Devizni inspektorat u Ministarstvu finansija i sve one obaveze koje su korisnici imali prema deviznom inspektoratu, objasnio je Senić i dodao da su ostale jedino neke nadležnosti Narodne banke Srbije, kada je reč o deviznom poslovanju.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević rekao je da je i Zakon o elektronskoj trgovini u nadležnosti tog ministarstva, koje ga je stavilo pod "rentgen javnosti" i očekuju sugestije i primedbe na taj propis.

On je izrazio nadu da će i taj zakon do kraja godine biti unapređen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: