Ko je sve došao da sluša Krugmana

Na predavanju američkog ekonomiste, nobelovca Pola Krugmana pored političara bili i vodeći privrednici u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.10.2012.

14:11

Default images

Predavanje jednog od vodećih ekonomista današnjice, profesora Pol Krugman koji je predstavio svoje viđenje metoda prevazilaženja svetske ekonomske krize iz prvih redova su pratili premijer Vlade Srbije Ivica Dačić, guverner NBS Jorgovanka Tabaković, ministar finansija Mlađan Dinkić.

U prvim redovima je bio i biznismen Miroslav Mišković, vlasnik Delta Holdinga kao i potpredsednica te kompanije Jelana Krstović.
O krizi svetske u koje je svet upao posle hipotekarne krize u Americi pažljivo je slušao i Božidar Đelić, član Predsedništva DS-a.
Među privrednicima na predavanju poznatog nobelovca su bili Miodrag Kostić, vlasnik MK Grupe, Toplica Spasojević, predsednik Udruženja korporativnih direktora Srbije, Željko Žunić, direktor Beohemije, direktor Interkomerca Goran Perčević...
Predavanje o svetskoj ekonomiji slušali su i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin, profesori Ekonomskog fakulteta Dragan Đuričin i Đorđe Đukić.
Krugmana su slušali i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, direktorka Dunav osiguranja Milanka Jezdimirović, predsednik IO Erste banke Slavko Carić i direktor Delta sporta Goran Karić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

22 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: