Dačić:Ako je nikl štetan,odustajemo

Predsednik Vlade Ivica Dačić izjavio je da će zatražiti izveštaje o istraživanje i eksploataciju nikla u Srbiji i posledicama po ljude i okolinu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

09:15

Default images

"Tražiću izveštaje o tome kada je to potpisano i o čemu je tu reč. Ukoliko je štetno po okolinu, sigurno je da to ne treba da se radi", rekao je Dačić za "Blic".

Dačić je kazao da je prvi put za te probleme čuo od Emira Kusturice, koji je, kako navodi "Blic", prvi i ukazao na pogubnost i štetnost istraživanja i eksploatacije nikla na nekoliko lokacija u Srbiji.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je za "Blic" da nema dileme da posledice istraživanja nikla treba da bude predmet stručne analize.

"Stručnjaci moraju da nam ukažu i na prednosti i na mane tog posla da bismo znali da li je veća korist od štete pri obavljanju tih istraživanja, kao i da nam predlože stav. Svaka druga priča je bespredmetna", kazao je Ljajić.

"Blic" podseća da je ranije objavljeno da su područja na kojima bi se mogla obavljati esploatacija nikla Morka Gora, Topola i Vrnjačka Banja, a da se tim povodom u sredu oglasilo i opštinsko veće Trstenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: