Cvetković: Trošite više nego mi

Bivši premijer Mirko Cvetković izjavio je da je njegova vlada u prvih sedam meseci mesečno trošila 78 milijardi dinara, a da nova vlada troši 20 milijardi više.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.09.2012.

18:08

Default images

U raspravi o rebalansu ovogodišnjeg budžeta u Skupštini Srbije, Cvetković, poslanik sada opozicione Demokratske stranke, upozorio je da će vladin predlog rebalansa državnog budžeta samo pogoršati ekonomsku situaciju.

"Do kraja godine ste predvideli značajno veće mesečne rashode nego što je imala vlada kojiu ste kritkovali. Sve to ide u pravcu da se natprosečno poveća javni dug", rekao je Cveković na sednici o rebalansu državnog budžeta.

Cvetković je ocenio da rebalans državnog budžeta neće pomoći smanjenju deficita, a prva posledica će, kako je upozorio, biti povećanje inflacije koja će dodatno obezvrediti primanja gradjana.

"Pašće životni standard, više nego što je to bilo u teškim trenucima krize. Rebalansom budžeta nisu zaustavljene negativne tendencije već stvoreni uslovi da se ide u pravcu onog što smo želeli da izbegnemo", upozorio je Cvetković, čija je vlada napravila ovogodišnji budžet Srbije.

Ministar finansija i ekonomije Srbije Mlađan Dinkić je na to rekao da su troškovi u rebalansu državnog budžeta za 2012. morali da budu povećani zato što prethodna vlada nije ostavila novac za poljoprivredu, socijalna davanja, plate u javnim preduzećima za celu godinu i za obaveze prema kompaniji "Fijat automobili Srbija".

Poslanik opozicione Demokratske stranke Srbije Dejan Mihajlov je ocenio da predlog rebalansa državnog budžeta ima dobrih i loših strana.

On je istakao da će se tek kroz budžet za 2013. godinu videti kakva je prava ekonomska politika Vlade Srbije. Mihajlov je ukazao i da je prethodna vlada ostavila veliki problemi i da je njen budžet bio poguban i za privredu i za celu zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: