Muke sa dizelom za seljake

Svi su saglasni oko toga da bi trebalo obezbediti dizel za jesenje poljoprivredne radove po povoljnijim cenama, međutim, kako prodavati regresirano gorivo?

Srbija

Izvor: Novosti

Utorak, 04.09.2012.

11:44

Default images

"Ne postoji nijedan razlog da se gorivo prodaje samo preko mreže jednog distributera. Bez ikakve potrebe država se sprema da po drugi put ove godine preusmeri 66 miliona litara goriva na benzinske stanice jedne kompanije, čime će automatski sve ostale staviti u znatno nepovoljniji položaj", kažu za Novosti u Udruženju naftnih kompanija Srbije.

Tokom tri radna dana, koliko je javnim pozivom ostavljeno za pripremu ponude, nerealno je očekivati da će iko uspeti da formira konzorcijum, ili grupu ponuđača, tako da su kriterijumima navedenim u pozivu u startu eliminisani svi prometnici derivata nafte na tržištu Srbije, sem NIS, tvrde u UNKS.

Pravilnikom je utvrđeno da se dizel D2, na tržište može plasirati samo iz domaće proizvodnje.

Pošto imamo samo jednog proizvođača ovog derivata, javni poziv nema nikakvog smisla, navode u UNKS, pri tome isporuka ovolike količine goriva u periodu od dva meseca je zahtevan posao i za najveće srpske kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: