Muke sa dizelom za seljake

Beograd -- Svi su saglasni oko toga da bi trebalo obezbediti dizel za jesenje poljoprivredne radove po povoljnijim cenama, međutim, kako prodavati regresirano gorivo?

Izvor: Novosti
Podeli

"Ne postoji nijedan razlog da se gorivo prodaje samo preko mreže jednog distributera. Bez ikakve potrebe država se sprema da po drugi put ove godine preusmeri 66 miliona litara goriva na benzinske stanice jedne kompanije, čime će automatski sve ostale staviti u znatno nepovoljniji položaj", kažu za Novosti u Udruženju naftnih kompanija Srbije.

Tokom tri radna dana, koliko je javnim pozivom ostavljeno za pripremu ponude, nerealno je očekivati da će iko uspeti da formira konzorcijum, ili grupu ponuđača, tako da su kriterijumima navedenim u pozivu u startu eliminisani svi prometnici derivata nafte na tržištu Srbije, sem NIS, tvrde u UNKS.

Pravilnikom je utvrđeno da se dizel D2, na tržište može plasirati samo iz domaće proizvodnje.

Pošto imamo samo jednog proizvođača ovog derivata, javni poziv nema nikakvog smisla, navode u UNKS, pri tome isporuka ovolike količine goriva u periodu od dva meseca je zahtevan posao i za najveće srpske kompanije.

Vesti

strana 1 od 9305 idi na stranu