Štrajk u Lufthanzi

Berlin -- Stjuardese i stjuardi Lufthanze su danas štrajkovali osam sati na ključnom aerodromu te kompanije u Frankfurtu.

Izvor: Beta, AP
Podeli

To je dovelo do otkazivanja više od 200 letova i kašnjenja stotina drugih. Sindikat je zapretio sa još strajkova i poremećaja saobraćaja ako uprava "Lufthanze" ne prihvati zahteve zaposlenih.

Nemačka "Lufthanza", jedna od najvećih avio-kompanija u svetu, saopštila je da otkazala 200 letova na kratkim i srednjim linijama ka Frankfurtu i iz njega, uključujući odredišta širom Evrope. Otkazani su i neki letovi na dugim linijama, za SAD.Hiljade putnika u dugačkim redovima čeka u Frankfurtu, a "Lufthanza" im deli vodu i sok.

Sindikat je pozvao na štrajk posle 13 meseci neuspešnih pregovora o povećanju plata više od 18.000 zaposlenih za pet odsto i o uslovima rada. "Lufthanza" je saopštila da nudi povišicu od 3,5 odsto. "Lufthanza" pokušava da rashode smanji za 1,5 milijardi evra do kraja
2014.

Srbija

NIS zapošljava 215 mladih

Novi Sad -- Naftna industrija Srbije potpisala je ugovor o radu sa 215 osoba koje će narednih devet meseci, odnosno godinu dana, raditi u mestima širom Vojvodine.

Srbija petak 31.08. 16:06 Komentara: 61
strana 1 od 244 idi na stranu