Rajfajzen: Nova upravna zgrada

Beograd -- Nakon jedanaest godina poslovanja u Srbiji, Rajfajzen banka otvorila je novoizgrađenu upravnu zgradu, prvu u sopstvenom vlasništvu u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli

Takvim potezom banka je pokazala jasnu opredeljenost da nastavi sa razvojem svog poslovanja na ovom tržištu, istaknuto je u saopštenju Rajfajzen banke. Vrednost investicije je 40 miliona evra.

"Ova odluka ima za cilj još bolje pozicioniranje banke, kao pripremu za dalji razvoj poslovanja. Ovom investicijom Raiffeisen banka želi da pošalje jasan signal da srpsko tržište ostaje vrlo važno i interesantno, te da je svakako vredno dugoročnog ulaganja“, istakao je predsednik Izvršnog odbora Rajafajzen banke Oliver Roegl.

Čak i u izmenjenom ekonomskom okruženju u toku protekle četiri godine, banka je beležila veoma dobre poslovne rezultate. Baza klijenata broji preko 508.500 klijenata, a potvrdjena je i pozicija jednog od vodećih kreditora u Srbiji.

Izgradnjom nove upravne zgrade u glavnom gradu Srbije banka želi da objedini sve upravne i prateće službe banke, na taj način stvorivši dobru osnovu za nastavak i dalji razvoj svog poslovanja u Srbiji. Nova upravna zgrada Raiffeisen banke smeštena je na veoma atraktivnoj poslovnoj lokaciji - u Bloku 66a na Novom Beogradu. Površina objekta iznosi oko 18.370 metara kvadratnih, a u njemu će raditi oko 1.000 zaposlenih.

Osim službi banke, u zgradi će biti smeštene i ćerke-kompanije "Raiffeisen Leasing", "Raiffeisen Rent", "Raiffeisen Future", "Raiffeisen Invest" i "Raiffeisen Investment". Poslovna zgrada, čiji je glavni izvodjač domaća kompanija, koncipirana je kao moderan poslovni objekat, projektovan u skladu sa savremenim trendovima u arhitekturi.

Rajfazen banka je članica Raiffeisen International, jedne od vodećih bankarskih grupacija u srednjoj i istočnoj Evropi. Poslovanje u Srbiji započela je 2001. godine, a sada svoje aktivnosti razvija u tri pravca - poslovanje sa stanovništvom i mikro preduzećima, poslovanje sa privredom, upravljanje sredstvima i investiciono bankarstvo, navedeno je u saopštenju.

Srbija

NIS zapošljava 215 mladih

Novi Sad -- Naftna industrija Srbije potpisala je ugovor o radu sa 215 osoba koje će narednih devet meseci, odnosno godinu dana, raditi u mestima širom Vojvodine.

Srbija petak 31.08. 16:06 Komentara: 61
strana 1 od 244 idi na stranu