Poslodavci više uplaćuju doprinose

Sve je manji broj poslodavaca koji svojim zaposlenima nisu platili poreze i doprinose, kaže Dejan Vidojević, pomoćnik direktora Poreske uprave.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2012.

09:51

Default images

"Oko 55.000 poslodavaca nije uplatilo poreze i doprinose svojim radnicima tokom jula. To je za tri odsto manje nego prethodnog meseca i čak za sedam odsto manje nego u istom mesecu prethodne godine, rekao je Vidojević, gostujući na televiziji B92.

On ja naveo da je to dobar, silazni trend poslodavaca koji ne isplaćuju svoje obaveze. Kada budu izašli rezultati za tri meseca znaće se preciznije kakvu su razultati postignuti otkako banke kontrolišu da li poslodavci uplaćuju poreze i doprinose, rekao je Vidojević.

On je naveo da je 75.000 poslodavaca platilo doprinose obaveznog socijalnog osiguranja ali nije isplatilo zarade.

"Utvrdili smo da poslodavci nisu isplatili zarade što ne znače da ih nisu isplatili na neki drugi način", kaže Vidojević.

Poreska uprava inače sprovodi akciju u kojoj upućuje telefonske pozive poslodavcima koji nisu uplatil poreze i doprinose. Kako Vidojević objašnjava, ako poslodavci ne uplate svoja dugovanja ni posle ovih opomena, uputiće se spiskovi u filijale i pristupiće se kancelarijskoj kontroli.

"Reakcije poslodavaca na ove pozive su više pozitivne nego negativne. Mi ih upozoravamo da nisu uplatili poreze i doprinose i objašnjavamo im dalju proceduru. Korist od ovog procesa imaju i zaposleni koji znaju da će ostvariti svoje prinadležnosti iz oblasti socijalnog osiguranja", kaže Vidojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: