Sunoku ulaže milione u fabrike

Kompanija Sunoko sa 51 odsto učešća na tržištu, najveći je srpski proizvođač šećera, a od 2003. godine u modernizaciju fabrika uloženo je preko 100 miliona evra

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2012.

13:50

Default images

"Planiramo da tokom ove godine investiramo oko 9,4 miliona evra u svoje fabrike. Investicije su orijentisane ka povećanju kapaciteta prerade, smanjenju troškova proizvodnje, povećanju energetske efikasnosti i očuvanju životne sredine", navodi se u saopštenju kompanije.

"Ponosni smo što je od 2010. godine Sunoko ponovo u većinskom vlasništvu MK Grupe, i verujem da će ova šećerana u Vrbasu imati takvu istoriju da će slaviti i 200 godina rada" , izjavio je Miodrag Kostić, predsednik MK Grupe.

Zahvaljujući dobrim strateškim planovima i poznavanju tržišta, kompanjia Sunoko kapitalizovala je povoljne prilike što je značajno doprinelo rastu proizvodnje i izvoza.

"U fabrici šećera Bačka u Vrbasu ove godine je uloženo 2,3 miliona evra od čega je pola miliona utrošeno za izgradnju uređaja za prečišćavanje dimnih gasova iz kotlova. Osim toga Sunoko investira i u pogon u Pećincima gde započeta je izgradnja parne sušare repinog rezanca čija je ukupna vrednost 9 miliona evra. Proizvodnim planovima predviđeno je da u šećerani Vrbas tokom ovogodišnje kampanje bude prerađeno 700.000 tona šećerne repe. Sunoko planira da preradi repu sa 33.000 ha koliko je zasejano šećernom repom i ostvari proizvodnju šećera na nivou od 230.000 tona" , rekao je Ljubiša Radenković, generalni direktor Sunoka.

Odgovornim poslovanjem i u 2011. godini kompanija Sunoko postigla je povećenje proizvodnje šećera, zasnovano na automatizaciji celokupnog procesa, sniženju troškova i stabilizaciji kvaliteta proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: