Sunoku ulaže milione u fabrike

Beograd -- Kompanija Sunoko sa 51 odsto učešća na tržištu, najveći je srpski proizvođač šećera, a od 2003. godine u modernizaciju fabrika uloženo je preko 100 miliona evra

Izvor: B92
Podeli

"Planiramo da tokom ove godine investiramo oko 9,4 miliona evra u svoje fabrike. Investicije su orijentisane ka povećanju kapaciteta prerade, smanjenju troškova proizvodnje, povećanju energetske efikasnosti i očuvanju životne sredine", navodi se u saopštenju kompanije.

"Ponosni smo što je od 2010. godine Sunoko ponovo u većinskom vlasništvu MK Grupe, i verujem da će ova šećerana u Vrbasu imati takvu istoriju da će slaviti i 200 godina rada" , izjavio je Miodrag Kostić, predsednik MK Grupe.

Zahvaljujući dobrim strateškim planovima i poznavanju tržišta, kompanjia Sunoko kapitalizovala je povoljne prilike što je značajno doprinelo rastu proizvodnje i izvoza.

"U fabrici šećera Bačka u Vrbasu ove godine je uloženo 2,3 miliona evra od čega je pola miliona utrošeno za izgradnju uređaja za prečišćavanje dimnih gasova iz kotlova. Osim toga Sunoko investira i u pogon u Pećincima gde započeta je izgradnja parne sušare repinog rezanca čija je ukupna vrednost 9 miliona evra. Proizvodnim planovima predviđeno je da u šećerani Vrbas tokom ovogodišnje kampanje bude prerađeno 700.000 tona šećerne repe. Sunoko planira da preradi repu sa 33.000 ha koliko je zasejano šećernom repom i ostvari proizvodnju šećera na nivou od 230.000 tona" , rekao je Ljubiša Radenković, generalni direktor Sunoka.

Odgovornim poslovanjem i u 2011. godini kompanija Sunoko postigla je povećenje proizvodnje šećera, zasnovano na automatizaciji celokupnog procesa, sniženju troškova i stabilizaciji kvaliteta proizvoda.

Srbija

NIS zapošljava 215 mladih

Novi Sad -- Naftna industrija Srbije potpisala je ugovor o radu sa 215 osoba koje će narednih devet meseci, odnosno godinu dana, raditi u mestima širom Vojvodine.

Srbija petak 31.08. 16:06 Komentara: 61
strana 1 od 244 idi na stranu